Заплахи за саморазправа летят към доктора прегледал петгодишното дете, което почина

...
Заплахи за саморазправа летят към доктора прегледал петгодишното дете, което почина
Коментари Харесай

След трагедията с починало дете в линейка: Летят заплахи към доктор

Заплахи за разпра летят към доктора прегледал петгодишното дете, което умря в кола за спешна помощ напът за болница, от страна на фамилията. Това разкри самият д-р Владимир Пандев пред „ Телеграф “. Освен саморазправата към него са отправени и закани за съд.

Иначе в понеделник петгодишно дете почина на път за Спешно-приемно поделение на МБАЛ – Благоевград. Най-вероятната причина за гибелта се оказа аспирация (задавяне). Преди да бъде потърсена незабавна помощ, детето е страдало от болки в корема, разстройство, гадене и повръщане.

Детето е от село Стоб, оказана му е здравна помощ у дома преди среднощ в неделя. Към 01:00 часа в понеделник през нощта още веднъж е извикан същият доктор от Рила, който открил, че детето няма пулс и сърдечна активност, само че се качил с него в колата за спешна помощ към Благоевград с вяра, че нещо може да се направи в регионалната болница.

„ Лекарят от Рила е написал в протокола, че детето не е дишало и не е имало сърдечна активност. Веднага с кола за спешна помощ е превозено към Спешно-приемно поделение на нашата болница. Докарано е в клинична гибел – без витални индикатори, без дихателна активност. Извикани са незабавно двама реаниматори, които в продължение на 40 минути се опитвали да върнат момченцето към живот – подхванати са реанимационни дейности, детето е интубирано, изработен му е неестествен сърдечен масаж. Но не са съумели да го спасят, медиците са установили гибелта му “, съобщи шефът на МБАЛ – Благоевград, доктор Димитър Димитров.

Въпреки че детето е закарано без витални индикатори в Спешно-приемно поделение, болничният началник е наредил да се извърши вътрешна инспекция.

Районната прокуратура образува досъдебно произвеждане. Провеждат се разпити.

„ Не се знае къде тъкмо е настъпила мозъчната гибел на детето. Разследването е за възможна лекарска неточност. Но още в Рила медикът е бил безапелационен, че детето няма пулс. Предстои обаче да изясним обективната истина “, споделиха от Районна прокуратура – Благоевград. 

„ Извикаха ме първо към 23:00 часа в дома на детенцето. Казаха, че има болки в корема, до обед си играло на открито. Прегледах го, коремчето му бе меко, неболезнено. Установих, че е с чист бял дроб, нямаше температура, имаше ритмична сърдечна активност. Изписах му свещички “, сподели доктор Владимир Пандев, който е прегледал детето в село Стоб.

Той получил ново позвъняване към 01:00 часа, незабавно се отзовал, само че съгласно него детето към този момент било умряло. Той пътувал с момченцето в колата за спешна помощ, където и напъните на сътрудниците му да го върнат към живота се оказали несполучливи.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР